tirsdag den 18. januar 2011

Fastelavnsboller

Jeg kan ikke særligt godt lide wienerbrød. Så bagerens fastelavnsboller gider jeg ikke. Og så alt det der fløde der er i. Eller sære former for syltetøj. Nej, bare nej.

Så er det jo godt at man selv kan kreere en fastelavnsbolle af gærdej (med riiiigeligt smør!) og creme... Namme namme. De skal med i skole i morgen, jeg har nemlig fødselsdag, så er det jo tradition.

5 kommentarer:

BetinApple sagde ...

kommer du ikke forbi med én? (;

Louise sagde ...

Du kan komme til fremlæggelser i Tåstrup i morgen, så er du velkommen ;p

Litzy sagde ...

Og så smider du ik engang en opskrift? :(

Louise sagde ...

Sowwies...

200g smør
1½ dl mælk
1 pk gær
350g hvedemel
1 knsp salt
2 spsk sukker
1 æg

Smørret smeltes, mælken røres i. Gæren røres ud i blandingen, resten af ingredienserne tilsættes.

Dejen røres lind og hæver 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant ca. 30x30 cm. Skær 16 små firkanter af dejen. Placér en klat creme (eller hvad man har lyst til af fyld) på midten af hver firkant, klem enderne sammen. Stil bollerne på en beklædt bageplade med samlingerne nedad.

Efterhæver i 20 min.

bages 15-20 min ved 200*

Jeg vil ikke lægge creme opskriften her, for der er fejl i den i bogen, så jeg opfandt noget selv, og næste gang bruger jeg bare den der kagecreme der kommer i pulverform fra Netto ;p

Louise sagde ...

Nåja, den hæver MEGET, så sørg for at skålen er stor nok!

Og selvom den føles som om den er aaalt for klistret til at rulle ud, så kan man godt, smørret er et godt glidemiddel *slem smiley*