onsdag den 9. marts 2011

En lille trøst

Dagen er bare ikke lige så slem, når man har lune hjemmebagte boller



Prøvede en ny opskrift, og de er riiigtigt gode!

Overvejer om de en anden gang ville have godt af en håndfuld rosiner. Jeg eeeelsker rosinboller!

Luftige boller, ca. 10 stk.

25 gram Gær
4 spsk. Vand
2 dl. Sødmælk
4 tsk. Sukker
0.5 tsk. Salt
4 spsk. Olie
400 gram Hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.

Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter til en time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.

Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C.

Tips:

Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.

4 kommentarer:

Litzy sagde ...

Uhm rosinboller er også bare det bedste - især med et lag tandsmør :D

Louise sagde ...

Ahh, mindre smør end det kan gøre det for mig, men ellers er jeg enig!
Da jeg som teen arbejdede hos en bager i weekenderne, var det også totalt højdepunkt nåt thebollerne var færdige! Ååååårh, nam nam nam!

Katrine Alberte sagde ...

Årh lige hvad man har lyst til på en regnvejrsdag! Gid jeg var god til at bage lækkerier :)

Louise sagde ...

Jeg har i dag også ærgret mig lidt over at.jeg ikke havde noget pålægschokolade!
Det ville de være gode til...